Huset

Slider

Ett hus byggt för välmående

Gate:01 är byggt för att främja möten mellan människor – och för att skapa närkontakt med den vackra omgivande naturen.

Möten ligger i husets DNA

Gate:01 är byggt från grunden för att främja möten och interaktion mellan människor. Kanske är det också en anledning till att så många företag verkar trivas så bra här? Blandningen av olika verksamheter i ett hus som är byggt för att främja interaktivitet skapar nya intressanta möten varje dag. Det är en känsla här som inte går förklara i ord, utan som måste upplevas på plats.

Ett arkitektoniskt landmärke

Gate:01 är ett arkitektoniskt landmärke i Hagaparken, precis norr om Norrtull. Huset byggdes ursprungligen som huvudkontor åt SAS, men idag huserar ytterligare ett 25-tal olika bolag här. Hela fastigheten präglas av ljus, luft och närheten till naturen. Konstruktionen med stora glaspartier och mycket växlighet inomhus suddar ut gränsen mellan ute och inne. Från den stora ljusgården sticker armarna med kontorsplan ut, vilket lätt leder associationerna till flygplatsgater – och är en av anledningarna till att huset numera heter Gate:01.

Ett hus som badar i ljus

Vi människor behöver dagsljus för att må bra. Eftersom många av oss ofta är utomhus en liten del av dagen är dagsljustillgången inomhus av stor betydelse. Tack vare den stora öppna ljusgården som går genom hela huset kan man verkligen säga att Frösundavik badar i ljus. Det blir nästan som ett växthus eller ett orangeri. Dessutom är det fullt med växtlighet och loungeytor runtom, vilket skapar en fantastisk känsla – speciellt på vinterhalvåret. Det här är Feng Shui på riktigt!