Information om Gate:01

Information om Gate:01

Här har vi samlat information för dig som är hyresgäst om saker som är bra att veta om Gate:01. Hittar du inte det du söker så hör av dig till receptionen, så kan de guida dig rätt.

Allmänt

Husets adress är Frösundaviks allé 1, 169 70 Solna.
Telefon till receptionen är 08-655 01 10

Öppettider

Huset är öppet 24/7, men utanför ordinarie kontorstid krävs passerkort och kod för access

Reception

På Gate:01 finns en bemannad reception som tillhandahåller receptionstjänster åt hyresgästerna i huset. Receptionen är normalt bemannad vardagar 07.30–17.00 (fredagar 16.00) och nås på telefon 08-655 01 10 eller e-post frosundavik.reception@eurest.se
Under sommarmånaderna och under vissa helger/helgdagar kan dock dessa tider avvika, meddelande om detta skickas ut till alla hyresgäster.

Receptionstjänsterna omfattar bland annat att ta emot besök och meddela mottagare på företagen, hantera passerkort, boka taxi, ta emot bud, samt att ha en övergripande bild över husets entréytor avseende ordning och säkerhet. Via entrén kan man även få kontaktinformation till fastighetstekniker, väktare och städare. Det är också via receptionen man bokar konferensrummen i Meeting:Labs.

Felanmälan

Husets fastighetsservice sköts av Retta. Felanmälan kan görs enklast via Rettas system för felanmälan (Er kontaktperson har inloggning till Retta). Då kan man följa ärendets status och få del av uppdateringar.

Det går också att felanmäla via e-post felanmalan@retta.se, men då får man ingen uppföljning, så rekommendationen är att använda inloggningen.

Vid akuta ärenden ska man ringa 0772-25 25 20 (hela dygnet)

Driftteknik och övriga frågor hanteras av husets tekniska fastighetsförvaltare Niclas Vakkila Tel: 08-120 322 00 eller e-post: niclas.vakkila@retta.se

Konferensanläggningen Meeting:Labs

Husets konferensanläggning består av 7 konferensrum i olika storlekar, från små rum med plats för 8 personer upp till en stor hörsal med plats för 150 personer. Läs mer om anläggningen på: https://gate01.se/meetinglabs/

Man bokar rum via receptionen, där man också kan kvittera ut nycklar och få hjälp med tekniken.

Det finns många olika alternativ för catering till möten, kontakta Café Deli Marché i huset för mer information. (Beställningar för upp till 30 personer ska göras minst 2 dagar innan konferensen och är det mer än 30 personer behöver man göra beställningen 3 dagar innan).

Det finns också mycket teknik att tillgå i rummen, men behövs det ytterligare utrustning så kontaktar man receptionen. Tänk bara på att vara ute god tid innan mötet.

Café Deli Marché

Husets café som erbjuder allt från tidiga frukostar kaffe till snabba lunchsallader. Normalt är det öppet vardagar mellan 07.30 och 17.00 (fredagar 16.00). Det är också från Deli Marché man beställer catering till kontoret eller konferensen i Meeting:Labs. Kontakta Deli Marché på:
bestallning.frosundavik@eurest.se

Restaurangen Food & Co

Husets stora restaurang som för närvarande erbjuder tre olika kök och en stor salladsbuffé. Här kan man äta inne i en härlig miljö, eller om vädret tillåter även ute på den soliga bryggan intill dammen. Öppettider är normalt vardagar 11.00 – 13.30.

The Kitchen

Husets matsal med uppvärmningsmöjlighet för dig som har med egen mat till kontoret. Trevlig miljö som även fungerar för event eller personalaktiviteter. Här är det alltid öppet.

Catering/event

Kontakta Deli Marche om ni önskar få mat eller fika serverat till ert kontor, konferensen eller ett event: bestallning.frosundavik@eurest.se

Träningsfaciliteter

Huset har många träningsmöjligheter för medarbetarna på alla företag som har serviceavtal. De flesta aktiviteter bokas via Matchi.se (se nedan). Gate:01 har också ett avtal med Twitch som tillhandahåller gruppträningar, personliga tränare, massage och olika typer av event. (Se Twitch nedan)

Gym

Gate:01 har ett toppmodernt och välutrustat gym från Technogym som är öppet alla dagar i veckan. Det finns fräscha omklädningsrum och en yogastudio intill för stretch och nedvarvning (dock ej när den är bokad för klasser etc). Tänk på att följa de ordningsregler som finns anslagna i gymmet. Var också noga med att följa instruktionerna för hur skåpens lås fungerar.

Sporthall

Den stora sporthallen ligger intill gymmet och är utrustad för en mängd olika aktiveter. Här kan man spela innebandy, inomhusfotboll, badminton (3 banor) eller streetbasket (2 korgar). Sporthallen används också för gruppträningspass och större yogaklasser. Sporthallen bokas in på Matchi (se nedan).

Yogastudio

Yogastudion ”The Retreat” ligger också intill gym och sporthall. Här finns balansbollar, yogamattor, block och filtar i en lugn miljö. Det finns även en ljudanläggning att koppla upp egen musik. Yogastudion bokas in på Matchi (se nedan).

Padel

Husets senaste attraktion är den egna inomhus-padelbanan som ligger precis intill sporthallen. Tider bokas via Matchi (se nedan), sedan är det bara att serva loss! Saknar du rack finns det några att låna i receptionen.

Tennis

Gate:01 har även en helt egen tennisbana utomhus, precis intill herrgården Annelund. Banan kommer att öppna efter semestern med då den är färdigställd med nytt underlag och nytt nät och staket. Till en början kommer det att krävas en nyckel för access som hämtas och lämnas i receptionen. Det innebär att tennisbanans öppettider förnärvarande är de samma som receptionens öppettider. Framöver kommer vi troligen att få ett passerkortssystem installerat så att access möjliggörs även på andra tider. Banan bokas kommer att bokas via Matchi när den öppnar (se nedan).

Kajaker, kanoter och SUP’ar

Gate:01 har också ett antal kajaker (5 st varav 2 dubbelkajaker), kanoter (2 st) och SUP´ar (2 st) för utlåning. Dessa ligger i dammen eller precis utanför restaurangen. Flytvästar och paddlar finns intill receptionen. Bokas via Matchi (se nedan).

Twitch (gruppträning/PT)

Twitch Health är husets egen träningspartner som har en mängd tjänster tillgängliga i huset. Bland annat håller man i ett antal gruppträningsklasser varje vecka, det är allt från crossfit och zumba till styrketräning och yoga. Det går också att boka in gyminstruktioner, personliga tränare, klassisk massage, naprapati, kiropraktor och padelintroduktion. Registrera dig på id.twitch.se – och sedan är det bara att boka in sig på det du vill vara med på. Har du problem med registreringen eller frågor kring träningen mailar du till support@twitch.se

Twitch tillhandahåller även flera olika företagslösningar med bland annat föreläsningar, egna gruppträningar och hälsoevents. Kontakta Marcus Lager på Twitch för mer information: marcus.lager@twitch.se, tel: 070-558 26 91

Cykelparkeringar och Bike:Lab

På Gate:01 finns det flera olika cykelparkeringar. Utomhus finns det cykelställ vid sidan om huvudentrén och även intill sidoentrén. I husets garage finns också ett välutrustat Bike:Lab. Här finns, förutom en cykelparkering, även mek-bord, högtryckstvätt och låsbara skåp för batteriladdning. Det finns också tillhörande fräscha omklädningsrum med duschar, låsbara skåp, tvättstuga med torktumlare och ett separat torkrum.

Cykelpool

Precis utanför entrén finns husets cykelpool med 5 cyklar man kan låna för att ta en tur till city på lunchen eller hämta den där indiska maten man var sugen på. Bokas via Matchi (se nedan). Nyckel kvitteras ut i receptionen.

Matchi

Matchi är husets egna bokningssystem för ett antal olika aktiviteter. Gå in på Matchi.se och registrera dig. Välj sedan ”Anläggningar” och sök på Gate:01. Klicka på ”Ansök om medlemskap” och skicka in ansökan. Det är viktigt att du använder din företagsmail för att vi ska kunna godkänna medlemskapet.
Kontakta receptionen om du stöter på problem.

Bad/brygga

Huset har två egna bryggor vid Brunnsviken. Här kan man ta en paus, sjösätta sin kajak, eller ta ett dopp. Eller t o m lägga till med båt om man vill ta den till jobbet.

Parkering

På Gate:01 finns det flera olika parkeringsmöjligheter. För hyresgäster finns det platser att hyra, antingen utomhus eller i garage. Tillgängligt antal platser är beroende på hur stor kontorsyta ni som företag har. Det går endast att teckna parkeringsavtal för företagen i huset, inte för privatpersoner.

Det finns även ett antal laddplatser för elbilar/laddhybrider, både inomhus och utomhus. Dessa platser kräver ett speciellt parkeringstillstånd samt ett abonnemang hos Eways som driftar laddstolparna. Kontakta husets tekniska fastighetsförvaltare Niclas Vakkila om ni vill veta mer eller teckna nya parkeringsavtal: tel: 08-120 322 00 eller e-post: niclas.vakkila@retta.se

Det finns även gästparkeringar utomhus där era besökare kan ställa sin bil. På runda parkeringen intill huvudentrén kan man stå 3 h på gästplatserna, på norra parkeringen kan man stå upp till 24 h. Betalning görs i automat eller via parkeringsapp.

Aimo bilpool

På gästparkeringen precis utanför huvudentrén finns det två platser reserverade för Aimos elbilar. På Aimo finns det både hyrbilar och prenumeration. Alla bilar bokas via Aimos app. Läs mer om deras lösningar för både privatpersoner och företag samt ladda ner appen på https://aimoshare.se

Skyttelbuss

Gate:01 har en egen helt eldriven skyttelbuss som går non-stop mellan huset och Solna Station (Råsundavägen). Bussen går för närvarande på vardagar 07.00-09.30 (sista turen avgår ca 09.15 från Solna Station) samt 15.00-18.00 (sista turen avgår ca 17.45 från Gate:01).

Godsmottagningen

Husets bemannade godsmottagning ligger i lastfaret nere vid garagen. Här kan budbilar och lastbilar på upp till 3,7 m höjd lasta och lossa gods på tre platser. Godsmottagningen nås på tel 0708-42 75 56 och är normalt öppen vardagar 8-16 (lunchstängt 12-13).

Godsmottagningen aviserar när gods ankommit. Det är viktigt att gods inte lämnas på lastkajen utan omhändertas så snart som möjligt efter avisering (pga stöldrisk och platsbrist).

Post och bud

Post och bud hanteras av husets reception, kontakta dem för att avtala hur leveranser ska fungera och när upphämtning sker från Postnord med mera.

Instabox

Husets egen Instabox finns mellan Café Deli Marché och ingången till gymmet. Hit kan man beställa varor från många e-handlare med supersnabb leverans, så slipper man stå i kö hos ett ombud efter arbetet. Det är viktigt att man anger rätt postnr (169 70) vid beställning så att Instaboxen syns som ett leveransalternativ.

Kontorsservice

På Gate:01 finns företaget DBM som har många duktiga medarbetare som kan hjälpa till med en mängd praktiska saker. Allt från att skruva ihop Ikea-möblerna, flytta lådor, måla om väggar, byta glödlampor eller sätta upp juldekorationerna. Eller något annat som ni inte vill eller har tid att göra. Kontakta Michel på DBM för mer information och kostnadsuppskattning, tel 070-911 90 96 eller e-post gate01@dbmservice.se

Kemtvätt

Gate:01 tillhandahåller även tjänst för kemtvätt och för skjortor/blusar. Lämna in och hämta upp i receptionen.

Frisör

Huset har två riktigt duktiga och prisbelönta frisörer på plats i salongen Magnific Hairline som ligger i husets innergata. Boka på plats eller via deras webbplatser: https://naranen.com eller https://magnifichairline.se

Bilvård

Efter infarten till garaget ligger Vima Bilvård. De erbjuder allt inom modern bilvård med manuell tvätt och bilrekonditionering, samt även däckskifte. Kontakta Vima på tel 070-563 30 33 eller på e-post lambros@vimabilvard.se

Säkerhet, bevakning och larm

För det övergripande skyddet av de allmänna ytorna på Gate:01 ansvarar fastighetsägaren. Gate:01 är kameraövervakat både utomhus och i de gemensamma ytorna inomhus. Rondering med väktare sker vid ett antal tillfällen utanför kontorstid.

Hyresgästerna ansvarar själva för säkerheten till och i de egna lokalerna. Detta inkluderar larm, övervakning, rondering, eget passersystem, lås och eventuella nycklar.

Passerkort

Passerkort till husets entréer och gemensamma ytor administreras av receptionen. Förlorade kort bekostas av hyresgästen.

Utrymning/Brandskydd

Ring alltid 112 vid akut fara!
Det finns utrymningslarm i fastigheten, både talande och tjutande. Brandlarm går via SOS Alarm till Räddningstjänst. Ta alltid meddelande om utrymning på allvar och påbörja utrymningen omedelbart. Utrym lokalerna via närmsta entré eller via skyltade utrymningsvägar. Kontrollera att lokalen är tom. Gå till företagets förutbestämda återsamlingsplats.

Brandlarmet är sektionerat och går normalt inte i alla delar av fastigheten. Utrymning gäller bara den delen av fastigheten där larmet går.

Efter ett larm är det Räddningstjänsten som beslutar om det tillåtet att gå tillbaka in i byggnaden. Onödigt larm kan debiteras ansvarig hyresgäst. Hyresgäster får ej utföra åtgärder som påverkar fastighetens brandlarm eller brandcellsgränser.

Systematiskt brandskydd (SBA)

Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete bedrivas av alla verksamheter. På Storstockholms Brandförsvars hemsida: www.storstockholm.brand.se kan du läsa mer om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet.
Hyresgästen ansvarar för SBA inom sin lokal. Detta omfattar bl a:

  • Utrymningsplan finns på väl synliga platser i lokalen
  • Släckningsutrustning finns till hands
  • Utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar
  • Utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på ditt företag
  • Utrymning
  • Återsamlingsplats som bestäms av hyresgästen

Gate:01 ansvarar för ett systematiskt brandskyddsarbete i fastighetens allmänna utrymmen och driftutrymmen. Brandskyddet testas och underhålls regelbundet.

Miljö/hållbarhet

På Gate:01 pågår det ett ständigt arbete för att minska fastighetens klimatavtryck. Numera har huset uppnått hela fem stjärnor (Excellent) enligt Breeam, vilket är extremt bra för en befintlig fastighet. All el som köps in till fastigheten kommer från vindkraft. Under huset finns också en stor grundvattentäkt. en sk akvifer, som används för att värma huset på vintern och kyla ner det på sommaren.

Gröna hyresavtal

Gröna avtal finns tillgängliga för alla husets hyresgäster, kontakta fastighetsägaren om ni önskar teckna ett sådant avtal.

Utomhusmiljö och snöröjning

Gate:01 ansvarar med hjälp av entreprenör för markskötseln runt huset, samt takskötseln. För eventuella frågor kring detta; kontakta fastighetsförvaltaren (se Felanmälan)

För städning och snöröjning av omkringliggande gator ansvarar Solna stad. Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, kontakta fastighetsförvaltaren Retta (se Felanmälan).

Inomhusklimat

På Gate:01 är både värme och kyla till kontoren inkluderat i lokalavtalet.

Normalt ska inomhustemperaturen på kontoren vara mellan 20-25 grader Celsius, men under vissa extrema fall när det är väldigt kallt eller varmt utomhus så räcker ibland inte husets system till för att hålla exakt rätt temperatur.

På sommaren då utomhustemperaturen överstiger +27°C eller när vi har en relativ luftfuktighet från 50% och uppåt klarar inte ventilations- och kylsystemen att kyla lokalerna till önskad inomhustemperatur.

Vid hög luftfuktighet behöver man höja temperaturen för bland annat kylbafflar och
fönsterapparater för att inte få kondensutfällning ur apparaterna. Om inte temperaturen höjs kommer det rinna vatten ur dem.

På vinterhalvåret är uppvärmningssystemen anpassade för att hålla normal temperatur inomhus ner till ca -18°C utomhus, efter det sänks inomhustemperaturen i motsvarande grad.

Ombyggnationer

Ombyggnationer i lokaler är normalt tillåtna, men först efter fastighetsägarens godkännande.

Skyltar

Skyltningen på Gate:01 ansvarar fastighetsägaren för, allt från exteriöra skyltar och flaggor till digitala displayer och hisskyltar. Kontakta fastighetsägaren om det är något som ni önskar få på plats eller befintligt som behöver ändras. Övrig skyltning inne i egen lokal ansvarar hyresgästen för.

Data

Fiber finns indraget i huset. Hyresgästen ansvarar, efter fastighetsägarens godkännande, själv för dragning av kabel mellan anslutningspunkten och den egna lokalen.

Wifi

Wi-fi finns i de allmänna ytorna på Gate:01, nätverket heter Frosundavik.

Avfall/källsortering

Det finns ett miljörum intill godsmottagningen där man kan sortera avfall i ett antal olika fraktioner. Se anslag om vilka typer av avfall som får slängas i respektive kärl. Farligt avfall och de fraktioner som saknas ansvarar hyresgästen själv för. Det går att teckna avtal med husets operatör (fn Ragnsells) för att ta hand om även dessa avfallstyper.