Frösundavikshuset blir Gate:01

Frösundavik blir Gate:01

Sveriges kanske bästa kontorshus får äntligen ett eget namn. Det har tidigare ofta kallats för SAS-huset då det ursprungligen byggdes som SAS huvudkontor. Men i takt med att ett antal andra företag flyttat in har huset kommit att kallas ”Frösundavik” efter den geografiska placeringen. Men från och med nu ger vi huset ett eget namn: Gate:01

Namnet är inspirerat dels av att fastighetens utformning för tankarna till en flygplats, vilket var arkitektens Niels Torps ursprungliga tanke, dels för att det symboliskt kan ses som en ”gate” mellan många olika saker; Wellness/Business, Natur/City, Trafikleder/Hagaparken.

– Vi såg tidigt potentialen med det här kontorshuset som ligger i natursköna Hagaparken vid Brunnsviken. Trots att du har naturen och grönskan runtomkring är du inte långt borta från stan. Det tar bara några minuter till Norrtull och kommer du med bil norrifrån svänger du av innan infartsköerna börjar, säger Hansi Danroth, senior partner på Mengus.

Huset har under åren gått från att ha ett bra läge till att ha ett helt fantastiskt läge, mycket tack vare dess magiska placering mitt i Nationalstadsparken. Allt fler företag har börjat förstå vikten av erbjuda sina medarbetare en plats där jobb och välmående går hand i hand. Ett tydligt kvitto på detta är att Gate:01 var det första huset i Sverige som wellness-certifierades enligt Fitwel, en certifiering som fokuserar på människors välbefinnande.

– Gate:01:s läge i Frösundavik bidrar till en aktiv livsstil. Genom att erbjuda bland annat cykelgarage med fräscha omklädningsrum, ett supermodernt gym och sporthall i huset, lån av kajaker, kanoter och SUPar samt en tennisbana och snart en padelbana inomhus, försöker vi göra det så enkelt som möjligt för våra hyresgäster att få in rörelse i vardagen. Fysisk aktivitet leder till minskad ohälsa, vilket i sin tur leder till gladare och friskare medarbetare med minskade sjuktal som följd, säger Hansi Danroth.

Även vardagen blir lättare med kontoret på Gate:01. Genom att ha en servicenivå utöver det vanliga sparar man både tid och energi. Exempel på sådana funktioner som finns i huset är garage, biltvätt, café, frisör, restaurang, kök för medhavd mat, lounge, gemensam reception, lastkaj, konferensanläggning med hörsal, Instabox för paket, mm.

– Alla dessa inbyggda funktioner, som vi ibland kallar ”All-inclusive”, innebär att man sparar jättemycket tid och energi. Här kan man klippa sig, hämta paket, gruppträna, få bilen tvättad, äta lunch, fika och konferera under arbetsdagen, berättar Hansi Danroth. Det är saker som uppskattas mycket av både arbetsgivare och medarbetare.

Hitintills har över 25 internationella företag förstått fördelarna med att ha ett kontor där människor kan växa och må bra – och att det är en nyckel till ett välmående företag.

– Ännu vi är bara i början på vår resa i Frösundavik, förklarar Hansi Danroth. Området är 270.000 kvm stort och vi ser stor utvecklingspotential för fler Gate-hus, en publik badplats och andra verksamheter som riktar sig både till hyresgästerna i huset och allmänheten.

Meeting:Labs, husets toppmoderna konferensanläggning