Ny intressant bok om ikonisk arkitektur

Framtidens kontor!

I ytterst fint sällskap, bland ikoniska kontorsbyggnader över hela världen, har Gate:01 blivit omnämnt som ett revolutionerande kontorshus att inspireras av ”Back to the Office” av Ruth Baumeister. Här finns bland annat La Défense i Paris och The Seagram Building i New York.

Vi är glada och stolta över att vara med i boken och titeln ”Back to the office” är extra passande eftersom vårt mål är att Gate:01 ska vara ett kontor som man längtar tillbaka till. Vi vill vara Sveriges bästa kontorshus med maximal trivsel, härlig arbetsmiljö och allt du och dina kollegor behöver, både på och utanför jobbet.

Du som är nyfiken på boken hittar den utanför café Deli Marché. Välkommen förbi och bläddra!

Om boken ”Back to the office”

De flesta är tillbaka på sina arbetsplatser igen efter pandemin. Och eftersom kontoret numera är viktigare än någonsin för att locka tillbaka medarbetarna till arbetsplatsen är diskussionerna om framtidens kontor åter högaktuella. Normen har tidigare varit att hela tiden tänka om och tänka nytt. Optimera och göra om. Ut med det gamla och in med det nya.

I denna ständiga förändringsiver bör vi istället ställa oss frågan hur vi bäst bygger långsiktigt hållbara kontor för framtiden. Och det lär vi oss bäst genom att se vad fungerat genom historien. Genom att inspireras av de kontorshus som överlevt längst och bevisligen lyckats förbli populära arbetsplatser under många decennier. Vad har de gjort rätt under alla år när det gäller sådant som arkitektur, materialval och arbetsplatskultur? Och hur har byggnaderna med tiden förändrats och uppdaterats för att kunna fortsätta vara moderna och attraktiva, nu och i framtiden?

Ruth Baumeister har i samarbete med Stephan Petermann och Marieke van den Heuvel gjort en djupdykning i 50 ikoniska kontorsbyggnader världen över (däribland Gate:01) och hur de åldrats och utvecklats. Sina insikter, tillsammans med spännande bilder från nutid och dåtid, har de sammanställt i boken ”Back to the office” som ger oss en spännande lektion i kontorets historia och framtid.

Om Ruth Baumeister

Tysklandsfödda Ruth Baumeister är författare, arkitekt och professor i arkitekturhistoria och arkitekturteori. Hon har en lång karriär med ett gediget akademiskt CV och är sedan 2014 professor på Arkitektskolan i Aarhus, Danmark. Under karriären har hon givit ut sju böcker om arkitekturhistoria, däribland ”Back to the office” som utkom hösten 2022.